Halló, ott Isten?

Mérnöki szemmel az ezoterika útvesztőjében.

Porold le az iránytűdet

Nem kell rossz irányba menned azért, mert másoknak hibás az iránytűje!

A lélek szava

Vajon milyen lenne a világ, ha a lelkünk alaptermészete szerint élnének az emberek?

Legyen világosság... vagy sötétség!

Biztosan eljön majd az az idő, amikor tökéletességünket megélhetjük itt a Földön. De mi lesz aztán?

Teremtőgép

Lehet, hogy ilyen lenne az a világ is, amit az emberiség gondolatvilága teremt meg?

 

 

Selfness életvezetési tanácsadó
Hipnoterapeuta, Coach
Theta Healing konzulens
Germán Gyógytudomány tanácsadó

  • 2016. November 24. 10:38

Éteri ivócimborák

A megszállókról.

Ha van szabad akarat, miként lehetséges az, hogy egyes embereket más lények, elhunyt emberek szellemei szálljanak meg?

Nemrég végeztem Theta Healing konzultációt egy hölggyel, akinek testi tünetekhez is vezető önértékelési problémái és félelmei voltak.

A konzultáció alatt úgy éreztem, hogy egyre inkább felszabadul ezek alól az érzések alól, de ahelyett, hogy egyre könnyebbnek érezte volna magát, egyre erőtlenebb lett. Amikor megkérdeztem a „felsőbb síktól” az okát, az ugrott be, hogy „megszállói vannak”-…

Mindig is foglalkoztatott a kérdés, hogy ha van szabad akarat (amiben hiszek), miként lehetséges az, hogy egyes embereket más lények, elhunyt emberek szellemei szálljanak meg? (Erről a témáról szól pl. egy pszichológus: Dr. Edith Fiore, Nyugtalan holtak című könyve is.) Nem mindenkinek vannak megszállói, de vannak olyanok, akik hajlamosak összeszedni őket. Most kirajzolódott előttem egy olyan kép, ami érthetővé tette a dolgot.

Egy olyan helyzet képe tűnt fel előttem, mint amikor valakinek bánata van, és betér egy kocsmába azért, hogy itallal vigasztalja magát.

Legtöbb esetben azonnal odacsapódik hozzá egy-két ismeretlen kocsmatöltelék, akik segítenek neki dagonyázni a bánatában, miközben az erszényét csapolva alkoholhoz jutnak. Az idő múlásával, ahogy fogy barátunk pénze, egyre kényelmetlenebbé vállnak ezek a cimborák, akik minden igyekezetükkel szeretnék fenntartani a számukra idilli állapotot: búsongani és inni más kontójára. Ugyanakkor az erszény tulajdonosa már kiöntötte a szívét, és szeretne visszatérni a családjához, munkájához, szeretné folytatni az életét. Teherré vált cimboráitól háromféle képen szabadulhat meg, részint saját, részint a cimborái természetétől függően:

  1. Ha ezek az alkoholisták egyébként szerény, jóravaló, empatikus emberek, akkor megköszönik a vendéglátást, kikísérik a kocsmából és jókívánságokkal elhalmozva útjára engedik.
  2. Ha nem rúgtak még be eléggé a cimborák, akkor marasztalni próbálják a kocsmában is és a bánatában is, hogy tovább csapolhassák az erőforrásait (pénztárcáját). Ilyenkor, ha barátunk elég határozottan lép fel, és cimborái nem túl agresszív természetűek, rájuk parancsolhat, hogy hagyják békén, és azok lekopnak, barátunk hazamehet.
  3. Viszont az is előfordulhat, hogy ezek a cimborák annyira rámenősek, hogy barátunkban nincs annyi kurázsi, hogy lekoptassa őket. Ilyenkor az a legjobb, ha rendőrt hív, vagy szól a kocsmárosnak, aki megszabadítja tőlük.

Természetesen lehet még finomítani a képet, de úgy hiszem, a lényeg ez.

Azok az emberek, akik „vissza-visszatérnek búsongani a kocsmába”, azok, akik újra és újra hajlamosak beleesni az önsajnálat, áldozatság, bűntudat vagy valamilyen félelem állapotába. Ők minden alkalommal újra fel fogják szedni ivócimboráikat, akik energiarendszerükre csatlakoznak ezeken az érzéseken keresztül, és folyamatosan csapolják őket, mert imádják az ilyen érzésekkel szennyezett energiát.

Akkor, ha a csapolás már terhes, mert fizikai tüneteket okoz (krónikus fáradtság, betegség vagy fájdalmak) elmehetnek egy szakemberhez (pl. pszichotronikus), aki eltávolítja „cimboráikat”. Azonban mihelyt újra „betérnek a kocsmába”, újra ismétlődik a csapolás. Sokan már másnapig sem bírják ki „pia nélkül”.

Viszont akkor, ha eljut valaki oda, hogy végre túllép azokon az érzéseken, amik lehúzták és az élet felé fordul, önmagára talál, hiába várják a kocsmában. Végleg megszabadul ivócimboráitól.

Előfordulhat, hogy valaki már csak „rámenős cimborái miatt” nem tud tovább lépni, akik beleragasztják érzelmileg a nem kívánt állapotba. Ilyenkor tartós segítséget jelent a „rendőr”.

Az említett hölgynél az történt, hogy miután egyre gyengébbnek érezte magát, már ülni is alig tudott, a Theta Healingben szokásos eljárás szerint kértem egy megfelelő segítőt, aki eltávolította megszállóit, olyan helyre juttatta őket, ami fejlődésük szempontjából optimális. A hölgybe pedig pár másodperc alatt fokozatosan visszatért az erő. Pár perc múlva olyan energikus lett, mintha egy nagy adag kávét ivott volna meg.

Valószínű, hogy az ilyen jelenségekről könyveket tudnának írni azok, akik hivatásszerűen foglalkoznak megszállt emberekkel, fekete vagy fehérmágiával. Az is valószínű, hogy öt szakember öt féle szemszögből tárgyalná a témát, és mindegyik teljesen más képet festene a dologról. Én csak egy nagyon egyszerű modellt vázoltam fel, de azt gondolom, a következő két alapvetés igaz:

  1. Egy magas boldogságszinten lévő embert, aki minden szempontból ki van békülve a világgal és a hála állapotában van, nem tudnak megszállni sem, és hatásosan megátkozni sem. (Amennyiben ez az állapota nem önámítás, hanem valóság.)
  2. Az ilyen megszállók azzal, hogy lehúzzák az illetőt, megnehezítik azt, hogy letagadja maga előtt azokat az érzéseit, hitrendszereit,  amelyeken keresztül a megszállás bekövetkezett. Végső soron a tisztulásban is segítenek, mert a jelentkező kellemetlenségek miatt az érintett rákényszerül arra, hogy megszabaduljon boldogságellenes érzéseitől, hitrendszereitől. Ha pedig komolyan elszánja magát, előbb-utóbb ráakad a megfelelő segítségre is.

A "megfelelő segítség" azonban gyakran nem az, ha pusztán leveszik a megszállókat róla, mert ahhoz, hogy elkerülje az újabb kellemetlenségeket, változnia kell lelkileg is, mégpedig minél mélyebben. Valószínű, hogy Jézus is erre utal Máté evangéliuma 11-részében:

43 Mikor pedig a tisztátalan lélek kimegy az emberből, víz nélkül való helyeken jár, nyugalmat keresve, és nem talál:

44 Akkor ezt mondja: Visszatérek az én házamba, ahonnét kijöttem. És oda menvén, üresen, kisöpörve és fölékesítve találja azt.

45 Akkor elmegy és vesz maga mellé más hét lelket, gonoszabbakat ő magánál, és bemenvén, ott lakoznak; és ennek az embernek utolsó állapotja gonoszabb lesz az elsőnél. Így lesz ezzel a gonosz nemzetséggel is.

 

Azért szeretem a Theta Healinget és az EFT-t (a kettőt gyakran kombinálom), mert rövid idő alatt képes mély változásokat elérni az embereknél. Igaz, sokszor észnél kell lenni, hogy ne elégedjünk meg felszínes eredményekkel, hanem ragadjuk meg a gyökerénél azt, ami nem oda való.

Ajánlanád valakinek?
Oszd meg kedvenc helyeden!

Keressen fel meghallgatom!


info kukac rajtammulik.hu